Σελίδες

Παρασκευή 12 Μαΐου 2017

Η ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΧΘΡΟΣ ΤΩΝ ΙΔΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΞΙΩΝ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΣΜΟΥ !!!

Άποψη του κατάμεστου Αμφιθέατρου της ΕΟΕ




8/5/17
Στην ¨Ημερίδα¨ που τελέστηκε με μεγάλη επιτυχία την 5/5/17 στο Αμφιθέατρο της ΕΟΕ παρέστησαν για πρώτη φορά δεκάδες μαθητές και μαθήτριες από τα Λύκεια και τα Γυμνάσια της περιοχής γύρω από την ΕΟΕ με τους καθηγητές και τις καθηγήτριές τους
Η ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΧΘΡΟΣ ΤΩΝ ΙΔΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΞΙΩΝ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΣΜΟΥ

Με εξαιρετική επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 5 Μαΐου, στο Αμφιθέατρο της ΕΟΕ η ¨Ημερίδα¨ που είχε θέμα ¨Πολεμώντας τα Αναβολικά Υπερασπιζόμαστε την Ολυμπιακή Ιδέα¨.
Χαιρετισμούς απηύθηναν η κα Ελένη Αυλωνίτου, Βουλευτής Β΄ Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ και ως εκπρόσωπος του Προέδρου της Βουλής κυρίου Νικολάου Βούτση, ο κ. Σπύρος Καπράλος, Πρόεδρος της ΕΟΕ, ο κ. Σωτήρης Τριανταφύλλου, Πρόεδρος του ΠΣΑΤ, ο κ. Αθανάσιος Φαλούκας, Διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας, η κα Πολυξένη Αργειτάκη, Επίκουρος Καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Αθηνών, Αντιπρόεδρος του ΣΕΓΑΣ και ως εκπρόσωπος του Προέδρου του ΣΕΓΑΣ κ. Κώστα Παναγόπουλου, ο κ. Γιάννης Μπόλλας, Γραμματέας του Τομέα Αθλητισμού της Ν.Δ. και ως εκπρόσωπος του Προέδρου κυρίου Κυριάκου Μητσοτάκη και ο κ. Μανώλης Αιβαλιώτης, Συντονιστής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και ως εκπρόσωπος της Προέδρου του ΠΑΣΟΚ κυρίας Φώφης Γεννηματά.
Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες υπήρξαν οι τοποθετήσεις των εισηγητών Γιάννη Πανούση, Καθηγητή Εγκληματολογίας και ΜΜΕ του Πανεπιστημίου Αθηνών, πρ. Αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Δημήτρη Κουρέτα, Καθηγητή Βιοχημείας – Βιοτεχνολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Κωνσταντίνου Παναγιωτόπουλου, Καρδιολόγου MD Διδάκτωρα της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Γιάννη Παπαδογιαννάκη, Δικηγόρου, πρ. Γενικού Γραμματέα Υπουργείων Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης και Πολυξένης Αργειτάκη, Επίκουρου Καθηγήτριας του Πανεπιστημίου Αθηνών, Μέλους της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΟΕ, Αντιπροέδρου του ΣΕΓΑΣ, Πρωταθλήτριας Ελλάδος στους Δρόμους Ημιαντοχής.
Ο Πρόεδρος Γ. Κατσιμπάρδης

Ο Πρόεδρος της εταιρείας ¨Αθλητισμός Χωρίς Αναβολικά¨ Γιώργος Κατσιμπάρδης, αφού εξέφρασε την ικανοποίησή του για το ότι η ¨Ημερίδα¨ τελεί υπό την Αιγίδα της ΕΟΕ, τόνισε μεταξύ άλλων τα εξής: «Τη λέξη ¨Στεφανίτες¨ θα πρέπει να την γράφουμε με χρυσά γράμματα στα λεξικά και τα βιβλία μας. Υποδηλώνει ότι και στους τέσσερις Πανελλήνιους Αγώνες που τελούνταν, για χίλια χρόνια, στην Αρχαία Ελλάδα (Ολυμπιακούς, Πύθεια, Νέμεια και Ίσθμια), στους νικητές όλων των αθλημάτων (πυγμάχους, αρματοδρόμους, δρομείς, παλαιστές κ.α.) ποτέ δεν έδιναν, ως έπαθλα για τις νίκες τους, χρήματα, σε αντίθεση με ό,τι συμβαίνει σήμερα, όπου προσφέρονται ακόμη και πλάκες χρυσού και διαμάντια ως έπαθλα. Η απαράδεκτη αυτή πορεία που έχει πάρει το Αθλητικό Κίνημα οφείλεται κατά κύριο λόγο στην εμπορευματοποίηση και στα δεινά που προκαλεί η χρήση αναβολικών από τους αθλητές και τις αθλήτριες για να κατακτήσουν τέτοιες νίκες».
 Οι εισηγητές της ¨Ημερίδας: Από αριστερά Γιάννης Πανούσης, Δημήτρης Κουρέτας, Γιάννης Παπαδογιαννάκης, Κωνσταντίνος Παναγιωτόπουλος και Πολυξένη Αργειτάκη

Την ¨Ημερίδα¨ τίμησαν με την παρουσία τους ο πρώην Πρόεδρος του ΠΣΑΤ κ. Γιάννης Θεοδωρακόπουλος, ο Αντιπρόεδρος του ΣΕΓΑΣ κ. Αθανάσιος Βογιατζής, ο πρ. Εθνικός Προπονητής Κώστας Γατζίας, ο Γενικός Γραμματέας της ΕΟΕ κ. Μανώλης Κολυμπάδης, ο Τεχνικός Διευθυντής της Ομοσπονδίας Τένις κ. Ιορδάνης Σγούρος και πολλοί άλλοι εκπρόσωποι Αθλητικών Φορέων, ενώ χαιρετιστήρια μηνύματα έστειλαν η Υπουργός Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά και ο Βουλευτής Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ, πρώην Υφυπουργός Οικονομικών κ. Βασίλης Κεγκέρογλου.
Ιδιαίτερο ¨χρώμα¨ στην εκδήλωση έδωσε η παρουσία δεκάδων μαθητών και μαθητριών με τις καθηγήτριες και τους καθηγητές τους από τα 1ο , 3ο και 6ο Γενικό Λύκειο Αμαρουσίου, από το 1ο Γενικό Λύκειο Ηρακλείου, όπως επίσης και από το 2ο και 3ο Επαγγελματικό Λύκειο Αμαρουσίου, τη Γερμανική Σχολή Αθηνών, και το 2ο και 4ο Γυμνάσιο Αμαρουσίου.


Υ.Γ. Αποσπάσματα από τις ομιλίες όσων απηύθηναν χαιρετισμούς στην ¨Ημερίδα¨ και των εισηγητών θα δημοσιοποιηθούν με το επόμενο Δελτίο Τύπου.
                                          Δημήτρης Σοβατζής