Σελίδες

Κυριακή 31 Ιουλίου 2016

ΒΑΖΟΥΜΕ ... ΦΩΤΙΑ ... !!!







Η διακήρυξη της ουδετεροθρησκείας 
στο Σύνταγμα και οι κίνδυνοι

Θα επιμείνω και σήμερα στο ζήτημα των σχέσεων κράτους - Εκκλησίας, καθώς η ήπια προσέγγιση ΣΥΡΙΖΑ στην πρόταση για τη συνταγματική αναθεώρηση καθησύχασε πολλούς. Από τον εξαγγελόμενο χωρισμό και τη διακοπή της μισθοδοσίας των κληρικών, στα οποία επέμενε παρασκηνιακά ο αρμόδιος υπουργός, μέχρι τη γενικόλογη διακήρυξη Τσίπρα για κράτος αυστηρά ουδετερόθρησκο και την κατάργηση του θρησκευτικού όρκου υπάρχει απόσταση μεγάλη, δεν γεννάται θέμα.

Αυτό, όμως, δεν σημαίνει και ότι δεν υπάρχει θέμα. Υπάρχει και πολλαπλό. Και αναφορικά με την Εκκλησία της Ελλάδος και αναφορικά με τη μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης. Αρχίζω από αυτονόητα ερωτήματα: Η ουδετεροθρησκεία του κράτους σημαίνει κατάργηση της διδασκαλίας του Κορανίου στα δημόσια σχολεία της Θράκης; Σημαίνει ερμηνευτικά επίσης κατάργηση του ιερού ισλαμικού νόμου (σαρία), που στη μετριοπαθή εκδοχή του (αστικά δικαιώματα) εφαρμόζεται στη Θράκη από κρατικό λειτουργό (μουφτής); Οποιος πει «ναι», επειδή δεν του αρέσει αυτό το καθεστώς και πρεσβεύει την κοσμικότητα, θα πρέπει να θυμάται ότι με αυτό το νομικό καθεστώς δεν βγήκε μισός τζιχαντιστής από τη μειονότητα. Το αντίθετο: Νέος μουσουλμάνος από τον Αρατο της Ροδόπης έπεσε νεκρός από σφαίρες ακραίου στο Μόναχο προχθές.

Τι, άραγε, επιδιώκουμε με τη διακήρυξη της ουδετεροθρησκείας στο Σύνταγμα; Να βάλουμε μπελάδες στο κεφάλι μας; Να ανοίξουμε τον ασκό του Αιόλου; Και κάτι ακόμη: Η ελληνική δημοκρατία έχει εισαγάγει στο νομικό της πλαίσιο την έννοια της «θετικής διάκρισης». Εκατό τουλάχιστον μουσουλμάνοι μαθητές εισάγονται πλέον των επιτυχόντων σε θέσεις στα πανεπιστήμια, εντασσόμενοι στην ελληνική κοινωνία αντί να σπουδάζουν στην Τουρκία. Το αυτό ισχύει και για τους ιμάμηδες που φοιτούν στη σχολή μουσουλμανικών σπουδών του ΑΠΘ. Κανείς φωστήρας δεν καταλαβαίνει ότι στην πρώτη προσφυγή πολίτη με βάση το νέο Σύνταγμα θα κινδυνεύσει να καταρρεύσει κρατική πολιτική ενός αιώνα για τα καπρίτσια ορισμένων κολλημένων; Στα καθημάς, τι να πω! Η κατάργηση του θρησκεύματος στις ταυτότητες πρώτα και τώρα η κατάργηση της επιλογής μεταξύ πολιτικού και θρησκευτικού όρκου αποτελούν αλλοίωση ταυτότητας.

Η μετατροπή του μαθήματος των Θρησκευτικών από ομολογιακό μάθημα σε κάτι άλλο και η κατάργηση της προσευχής επίσης ταρακουνούν θεμέλια. Και, μάλιστα, σε μια εποχή που ο κόσμος ψάχνει τις απαντήσεις εντός του γιατί εκτός «σώθηκαν». Αχρείαστη αριστεροσύνη τα βρίσκω όλα αυτά. Δεν θα πάρει κανείς παράσημο. Οταν, μάλιστα, οι εξελίξεις στη Γαλλία και τη Γερμανία μάς δείχνουν ότι ο τζιχαντισμός γοητεύει και κερδίζει έδαφος εκεί όπου το κράτος παραμένει θρησκευτικά ουδέτερο, προσωπικά διερωτώμαι τι κάνουμε εμείς εδώ... Βάζουμε φωτιά στα μπατζάκια μας;

Μανώλης Κοττάκης
Πηγή "Δημοκρατία"

Σάββατο 30 Ιουλίου 2016

ΝΕΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ ΤΣΟΥΝΑΜΙ !!! ΑΠΟ ΤΟΥΡΚΙΑ !!!

Έρχεται τσουνάμι απο την Τουρκία'

Ο Ερντογάν άρχισε να μας στέλνει πρόσφυγες -Γέμισαν Λέσβος, Χίος, Σάμος

Ανησυχία έχει προκαλέσει στις ελληνικές Αρχές η συνεχής ροή μεταναστών και προσφύγων από τα τουρκικά παράλια προς τα νησιά του βόρειου Αιγαίου. 


Χθες «έσπασε» και η Χίος, με τρία περιστατικά αφίξεων σε 24 ώρες, συνολικά περίπου 100 ατόμων. Η ροή 50-100 ατόμων την ημέρα συνεχίζεται κανονικά και προς τη Λέσβο, φαινόμενο που έγινε ιδιαίτερα έντονο μετά το πραξικόπημα κατά του Ερντογάν, στις 15 Ιουλίου.
Μια βάρκα με περίπου 40 μετανάστες και πρόσφυγες, που περισυλλέγονται αυτή τη στιγμή, εντοπίστηκε σήμερα ανοικτά του ακρωτηρίου Κόρακας στη βορειοανατολική Λέσβο.
Άλλοι 26 μετανάστες-πρόσφυγες βγήκαν με φουσκωτή βάρκα στη 1 μετά τα μεσάνυχτα στο λιμάνι της Χίου και 48 τα ξημερώματα στα Γρίδια της Χίου. Αντίθετα, στη Σάμο οι ροές είναι μηδενικές εδώ και πολύ καιρό.
Σήμερα, Τρίτη, στη Λέσβο, σε εφαρμογή της συμφωνίας Ευρωπαϊκής Ένωσης - Τουρκίας βρίσκονται εγκλωβισμένα 3.495 άτομα. Στη Χίο 2.509 και στη Σάμο 1.030. Συνολικά στα νησιά του βορείου Αιγαίου βρίσκονται 7.034 πρόσφυγες ή μετανάστες. Ας σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά μετά την εφαρμογή της συμφωνίας Ευρωπαϊκής Ένωσης - Τουρκίας που ξεπερνά τις 7.000 ο αριθμός των εγκλωβισμένων στα νησιά.
Το γεγονός αποδεικνύει πολύ αργή ροή της εξέτασης των αιτήσεων ασύλου, γεγονός που, σύμφωνα με τους φορείς των νησιών, δημιουργεί πολύ σοβαρό πρόβλημα στις τοπικές κοινωνίες και στη λειτουργία τους. Πλέον καθημερινά είναι τα δελτία της αστυνομίας σύμφωνα με τα οποία μεταξύ των εγκλωβισμένων προσφύγων και των μεταναστών δημιουργούνται κρούσματα παραβατικότητας αλλά και εγκληματικότητας, όπως περιπτώσεις βιασμών με θύματα γυναίκες πρόσφυγες που ταξιδεύουν μόνες τους. Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ο Ερντογάν απείλησε δημόσια να σπάσει τη συμφωνία
Την Τρίτη 26 Ιουλίου ο Ερντογάν επιτέθηκε έξαλλος στην Ευρωπαϊκή Ενωση γιατί δεν τηρεί τις υποσχέσεις της όσον αφορά στη χρηματοδότηση της Τουρκίας για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού. Με συνέντευξη που παραχώρησε στο πρώτο κανάλι της γερμανικής τηλεόρασης ARD, η οποία δόθηκε στο προεδρικό παλάτι, στην Άγκυρα, ο Ερντογάν, αναφερόμενος στην προσφυγική κρίση και στη συμφωνία με την ΕΕ, υποστήριξε ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες δεν είναι ειλικρινείς, καθώς έχουν δώσει υποσχέσεις τις οποίες δεν τηρούν.
Η Τουρκία, συνέχισε, έχει δαπανήσει περίπου 12 δισεκατομμύρια δολάρια για τα 3 εκατομμύρια προσφύγων που φιλοξενεί, ενώ δεν έχει λάβει σχεδόν καμία βοήθεια από την ΕΕ, παρά μόνο συμβολικά ποσά, 1-2 δισεκατομμύρια, ενώ του έχουν υποσχεθεί 3 δισεκατομμύρια ευρώ.
«Εμείς τηρούμε τις υποσχέσεις μας. Αλλά έχουν τηρήσει τις υποσχέσεις τους οι Ευρωπαίοι;», διερωτήθηκε ο Τούρκος πρόεδρος και ζήτησε εκ νέου την απελευθέρωση της βίζας για τους Τούρκους. Όταν ρωτήθηκε από ποιον περιμένει τη χρηματοδότηση, τόνισε ότι πρόκειται για υποχρέωση που έχει αναλάβει συνολικά η ΕΕ, και ανέφερε: «Ας υποθέσουμε ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε κρίση. Ήδη υπήρξε μια στήριξη 400 εκατομμυρίων. Ποιος τα πήρε; Το ελληνικό κράτος. Εμείς δεν θέλουμε αυτή τη βοήθεια για το δικό μας κράτος, αλλά για τους πρόσφυγες οι οποίοι ζουν στην Τουρκία. Και δεν έχουμε πρόβλημα με το αν μας έδωσαν ή όχι αυτά τα χρήματα. Εμείς θα συνεχίσουμε να φροντίζουμε τους Σύρους και τους Ιρακινούς πρόσφυγες», υπογράμμισε και έκανε λόγο για ηθικό ζήτημα των Ευρωπαίων που κλείνουν τα σύνορά τους, διερωτώμενος τι θα συνέβαινε εάν η Τουρκία επέτρεπε να φύγουν οι πρόσφυγες που φιλοξενεί.
Με λίγα λόγια, ο Τούρκος πρόεδρος απειλεί ευθέως και σαφώς την Ε.Ε. να ανοίξει τη «στρόφιγγα» των μεταναστών και τη ζημιά θα την υποστεί η Ελλάδα. Ήδη, αμέσως μετά το πραξικόπημα στην Τουρκία και τις προειδοποιήσεις της Ε.Ε. πως η επαναφορά της θανατικής ποινής σημαίνει και το τέλος των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Τουρκία, ο αριθμός των παράνομων μεταναστών που πέρασαν στα ελληνικά νησιά αυξήθηκε σημαντικά.
Κομισιόν: Η ΕΕ τηρεί τη συμφωνία με την Τουρκία για τους πρόσφυγες
Ως «μη αληθείς» χαρακτήρισε, την ίδια ημέρα, ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς τους ισχυρισμούς της Άγκυρας ότι η ΕΕ δεν τηρεί τις δεσμεύσεις της ως προς την οικονομική στήριξη των προσφύγων στην Τουρκία.
Κληθείς να σχολιάσει, κατά την ενημέρωση του Τύπου, στις Βρυξέλλες, τις δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σχετικά με τη μη τήρηση της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας από την ευρωπαϊκή πλευρά και συγκεκριμένα σε ό,τι αφορά τη χρηματοδότηση, ο κ. Σχοινάς ανέφερε πως «η ΕΕ συνεχίζει να εφαρμόζει την κοινή δήλωση ΕΕ-Τουρκίας, συμπεριλαμβανομένων των οικονομικών της δεσμεύσεων μέσω του Ταμείου Διευκόλυνσης για τους πρόσφυγες στην Τουρκία, και το ίδιο αναμένει από την τουρκική πλευρά, καθώς και τη συνέχιση της συνεργασίας για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης».
Ειδικότερα, αναφορικά με τη χρηματοδότηση, δήλωσε πως «όποιες αναφορές» σχετικά με τη μη τήρηση από την ΕΕ των χρηματοδοτικών της υποχρεώσεων είναι «αναληθείς» και σημείωσε πως η ΕΕ έχει κινητοποιήσει 3 δισ. ευρώ και από αυτά σχεδόν τα 740 εκατ. ευρώ έχουν ήδη διατεθεί για τη στήριξη των προσφύγων στην Τουρκία, ενώ η Επιτροπή αναμένεται να υιοθετήσει σύντομα ένα έκτακτο μέτρο για τη διάθεση ενός επιπλέον ποσού, ύψους περίπου 1,4 εκατ. ευρώ μέχρι το τέλος του μήνα, φτάνοντας συνολικά στα 2,1 δισ. ευρώ.
«Αυτό αποδεικνύει ότι σεβόμαστε τις δεσμεύσεις μας», υπογράμμισε ο εκπρόσωπος της Επιτροπής και ξεκαθάρισε πως τα χρήματα αυτά δεν προορίζονται για «την Τουρκία και την κυβέρνηση», αλλά για τους «πρόσφυγες» και τις «κοινότητες υποδοχής». «Η χρηματοδότηση αυτή είναι σημαντική για να γίνει η ζωή των προσφύγων ευκολότερη, να βελτιωθούν οι συνθήκες φιλοξενίας, να δημιουργηθούν περισσότερες ευκαιρίες εκπαίδευσης και γενικότερα να υπάρχουν καλύτερες υποδομές για τους πρόσφυγες επί τόπου», ανέφερε ο ίδιος, συμπληρώνοντας πως στο πλαίσιο της ευρωτουρκικής συμφωνίας θα συνεχιστεί και ο απαραίτητος έλεγχος από την ΕΕ, έτσι ώστε να διασφαλιστεί πως η οικονομική αυτή στήριξη θα έχει «αποτελέσματα».

Πέμπτη 28 Ιουλίου 2016

O ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΩΝ !!! ΚΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ !!!

Του Γιώργου Καραμπελιά 

Ο Σάμιουελ Χάντιγκτον πριν εικοσιπέντε χρόνια μιλούσε ήδη για έναν «πόλεμο των πολιτισμών», που τείνει να διαιρέσει ακόμα και με ποταμούς αίματος τον σύγχρονο κόσμο, υποκαθιστώντας εν μέρει ή εν όλω τις ιδεολογικές ή τις πολιτικο-κοινωνικές αντιπαραθέσεις. Το βιβλίο του Χάντιγκτον κυκλοφόρησε αμέσως μετά την ειρηνιστική αυταπάτη του Φουκουγιάμα για το «Τέλος της Ιστορίας» ως ο αντίποδάς του. Ο Φουκουγιάμα υμνούσε τον ενιαίο μονοπολικό κόσμο που αναδυόταν μετά την κατάρρευση του Σοβιετικού στρατοπέδου, και την εποχή της παγκοσμιοποίησης, ενώ ο αντι-πολυπολιτισμικός Χάντιγκτον διέβλεπε την τεράστια σημασία των πολιτισμικών συγκρούσεων, που απειλούν με ρηγματώσεις την παγκοσμιοποίηση.

Τότε λοιπόν σηκώθηκε μια τεράστια κατακραυγή εναντίον του, τόσο στις χώρες της Δύσης όσο και στην Ελλάδα.

Ο Χάντιγκτον, ο οποίος ήταν ένας συντηρητικός συστημικός Αμερικανός συγγραφέας, επικρίθηκε έντονα τόσο από τους γνωστούς διανοουμένους της πολυπολιτισμικής παγκοσμιοποίησης, κατ’ εξοχήν της μπλερικής και της γαλλικής «χαβιαροαριστεράς», όσο και από την ελληνική διανόηση. Και αυτό, διότι, για να δικαιολογήσει και την επίθεση της Δύσης εναντίον της Σερβίας, που βρισκόταν τότε σε πλήρη εξέλιξη, έβαζε στο ίδιο τσουβάλι τον ισλαμικό πολιτισμικό χώρο με τον... ορθόδοξο. Η Ελλάδα η Σερβία και η Ρωσία, για τον Χάντιγκτον δεν ανήκουν στην Ευρώπη, και συνιστούν έναν διαφορετικό πολιτισμό, τον ορθόδοξο, όπως και ο ισλαμικός. Κατά συνέπεια η Δύση πρέπει να οργανωθεί αποκλείοντας τον ορθόδοξο χριστιανικό χώρο, όσο και τον μουσουλμανικό.

Μάλιστα επειδή εκείνη την περίοδο η επίθεση κατά της ορθόδοξης Σερβίας γινόταν σε συμμαχία με τους μουσουλμάνους ενώ και στο Αφγανιστάν ήταν πρόσφατη η συμμαχία μεταξύ ισλαμιστών και Αμερικανών εναντίον των Ρώσων, γι’ αυτό και το κέντρο βάρος έμπαινε στην ορθοδοξία και όχι στο Ισλάμ!

Η μοιραία υποτίμηση της αντίθεσης με το Ισλάμ φάνηκε την ίδια περίοδο με την ευκολία με την οποία ο Μπους ο πρεσβύτερος επιτέθηκε στο Ιράκ του Σαντάμ Χουσεϊν, διαλύοντας ένα ισχυρό κοσμικό αραβικό κράτος, εμπόδιο στον φονταμενταλισμό. Οι Ισραηλινοί έκαναν το ίδιο στην Παλαιστίνη ενισχύοντας τους Αδελφούς Μουσουλμάνους και τη Χαμάς εναντίον του Αραφάτ και της Φατάχ.

Στις 11 Σεπτεμβρίου του 2001, στη Νέα Υόρκη και στο Πεντάγωνο, καταδείχτηκε περίτρανα ποιο ήταν το βασικό διακύβευμα. Η σύγκρουση του σουνιτικού Ισλάμ, κατ’ εξοχήν με τη Δύση, αλλά όχι μόνο με αυτή, αλλά με το σύνολο του χριστιανικού κόσμου (τους Σέρβους, τους Ρώσους, κ.λπ.) ακόμα και με τους ετερόδοξους μουσουλμάνους (τους σιϊτες) ήταν το αντικείμενο αυτού του πολέμου. Και η Δύση απάντησε και αυτή με τα όπλα ενός πολέμου των πολιτισμών. Εξόντωση του Σαντάμ, εισβολή στο Αφγανιστάν, διάλυση της Συρίας και της Λιβύης, και κατά συνεπεία πλήρης απελευθέρωση του βαθύτερου ισλαμικού υποβάθρου των μουσουλμανικών λαών, ως έσχατο ταυτοτικό καταφύγιο τους.

Έκτοτε, χρόνο τον χρόνο, αυτός ο πόλεμος διεξάγεται σε όλο και περισσότερα πεδία. Από την Αλ Κάϊντα, στον Ισλαμικό Στρατό, και από την σύγκρουση μηχανισμών στη ανοικτή σύγκρουση πολιτισμών. ΟΙ τρομοκράτες που ανατίναξαν τους δίδυμους πύργους ανήκαν σε μια συνωμοτική οργάνωση και είχαν εκπαιδευτεί για να ολοκληρώσουν το έργο τους. Ακόμα και στο Μπατακλάν ή τις Βρυξέλλες επρόκειτο για οργανωμένους πυρήνες, σε άμεση διασύνδεση με το Ισλαμικό Κράτος. Όμως στη Γερμανία ή ακόμα περισσότερο στη Γαλλία, τόσο στη Νίκαια όσο και στη Ρουέν, πλέον η άμεση σχέση με το Ισλαμικό Κράτος είναι όλο και πιο μακρινή και οι τρομοκράτες δρουν χωρίς εξοπλισμό και εκπαίδευση και χτυπούν πλέον και τα θρησκευτικά σύμβολα του «αντιπάλου», εκκλησίες και ιερείς.

Δηλαδή η ισλαμική τρομοκρατία τείνει να αποκτήσει ως δυνητική βάση στρατολογίας, τους μουσουλμάνους που ζουν στις δυτικές κοινωνίες και αντλεί από αυτούς στοιχεία περιθωριακά, προβληματικά ή παρανοϊκά, τα οποία στρατεύονται στις πιο αποτρόπαιες τρομοκρατικές ενέργειες. Και στον βαθμό που μόνο στη δυτική Ευρώπη ζουν δεκαπέντε ή είκοσι εκατομμύρια μουσουλμάνων, και στη Ρωσία άλλα τόσα, γίνεται κατανοητό πως το αδιέξοδο θα τείνει να επεκταθεί. Διότι προφανώς στην Ευρώπη θα ενισχυθεί ο γενικευμένος φόβος και ή δυσπιστία έναντι των μουσουλμάνων γενικά, θα γενικευθούν οι ξενοφοβικές συμπεριφορές, και θα εκτιναχτούν τα ακροδεξιά κόμματα. Οι μουσουλμάνοι θα κλειστούν περισσότερο στο θρησκευτικό καβούκι τους και κατά συνέπεια η σύγκρουση θα διαιωνιστεί. Η πρόβλεψη του Χάντιγκτον θα γνωρίσει μια εφιαλτική επαλήθευση.

Μπορεί να υπάρξει απάντηση σε αυτό τον πόλεμο; 

Είναι προφανές πως οι λύσεις αποτελούν ένα σύνολο και θα πρέπει να εκτυλιχθούν σε βάθος χρόνου. Η καταστολή και η αστυνόμευση της λεγόμενης «ριζοσπαστικοποίησης» των νεαρών μουσουλμάνων, και των ανεξέλεγκτων τζαμιών είναι μεν αναγκαία αλλά όχι αρκετή. Πριν από όλα οι δυτικές δυνάμεις θα πρέπει να πάψουν να επεμβαίνουν στις μουσουλμανικές χώρες, αφού πρώτα βέβαια απολυμάνουν όλο το πύον που άφησαν σε αυτές, δηλαδή το Ισλαμικό Κράτος. Αντί να συνεχίζουν να μεταφέρουν πληθυσμούς προς εκμετάλλευση στα εργοστάσια και τις πόλεις τους, όπως έκανε η «πονόψυχη» κυρία Μέρκελ, να ενισχύσουν τις παραγωγικές δομές στις χώρες από όπου έρχονται οι μετανάστες.

Όσο για τους μουσουλμάνους, θα πρέπει με τη σειρά τους να «απαγορεύσουν» τη μεταβολή της θρησκευτικής πίστης σε πρωταρχικό στοιχείο της πολιτικής ταυτότητάς τους, δηλαδή σε ισλαμισμό. Θα πρέπει να βαδίσουν στον αντίποδα του δρόμου που ακολουθεί... η Τουρκία με τον Ερντογάν. Μετά το κύμα της μεγάλης ισλαμοποίησης, μπροστά στα αδιέξοδά της, που οδηγεί σε αλληλοσφαγή μεταξύ των ίδιων (π.χ. μεταξύ σουνιτών και σιϊτών) θα πρέπει να θέσουν τέλος σε αυτή την αδιέξοδη επιλογή.

Τέλος, ως προς τα οίκου μας. Είναι προφανές πως η ασύγγνωστη ελαφρότητα με την οποία η ελληνική κυβέρνηση και η ελληνική αριστερά σχεδόν στο σύνολό της, αντιμετωπίζει το προφυγικό και το μεταναστευτικό ζήτημα κινδυνεύει να μεταφέρει και στην Ελλάδα, –μια χώρα των συνόρων μεταξύ των πολιτισμών–, μια σύγκρουση πλανητικών διαστάσεων, στην οποία εμείς δεν έχουμε οποιαδήποτε ανάμιξη.

Η αύξηση των προσφυγικών/μεταναστευτικών πληθυσμών σε συνθήκες –υποχρεωτικά– αποξένωσης και ταλαιπωρίας, δημιουργεί αναπόφευκτα –έστω και σε λίγους από αυτούς– αισθήματα μίσους και διαχωρισμού με τους ντόπιους. Αυτό δε συνοδεύεται με την παρουσία μιας μουσουλμανικής μειονότητας, την οποία υποδαυλίζει συστηματικά η Τουρκία, εναντίον της Ελλάδας.

Κατά συνέπεια είναι υπαρκτός ο κίνδυνος να εμφανιστεί, ακόμα και υποκινούμενος από τον νέο-οθωμανισμό, ή ακόμα και από άλλους μικρότερους άσπονδους γείτονές μας, ένας εγχώριος φονταμενταλισμός. Επιπλέον, η δημιουργία τζαμιού στο κέντρο της Αθήνας, κάτω από σαουδαραβική διαχείριση(!), με τις εντάσεις και τις συγκρούσεις που αναπόφευκτα θα επιφέρει, αποτελεί την καλύτερη συνταγή για τη μεταβολή του σε χώρο θρησκευτικού και πολιτισμικού μίσους.

Προφανώς, λοιπόν, πρέπει να λύσουμε το ταχύτερο δυνατό το προσφυγικό/μεταναστευτικό πρόβλημα, με την άμεση επιστροφή των παράτυπων μεταναστών στις χώρες τους, την αποτελεσματική φύλαξη των συνόρων, (οι προσπάθειες να αποτραπεί η είσοδος πολιτικών φυγάδων από την Τουρκία το αποδεικνύει ότι είναι εφικτή) – και την άμεση αποστολή των προσφύγων στις χώρες που έχουν συμφωνήσει να τους δεχτούν. Αν αρχίσει να οξύνεται και στη χώρα μας ο «πόλεμος των πολιτισμών» δεν υπάρχει επιστροφή.

Πηγή Liberal

Τετάρτη 27 Ιουλίου 2016

ΜΙΑ ΑΝΑΞΙΑ ΕΥΡΩΠΗ ... !!!

Γράφει ο Γιώργος Μαλούχος 

Η Ευρώπη έχει πλέον για τα καλά πέσει στην παγίδα που μόνη της έστησε στον εαυτό της: αντί να επικεντρώσει τις δυνάμεις της στα αληθινά μεγάλα ζητήματα, όπως η εσωτερική και εξωτερική ασφάλεια, επέμεινε όλα αυτά τα χρόνια να τρώει τις σάρκες της, με τη Γερμανία να ασχολείται μόνο με τη διεύρυνση της ηγεμονίας της και να αδιαφορεί πλήρως για τις αληθινές ιστορικές προκλήσεις που θα έπρεπε να απαντηθούν. Ετσι, σήμερα είναι απροετοίμαστη και πολυδιασπασμένη, πιο κοντά από ποτέ στην αποσύνθεση, ανίκανη να αντιδράσει πραγματικά στους μεγάλους κινδύνους: είναι μία Ευρώπη ανάξια του οράματος που την οικοδόμησε πριν από λίγες μόνον δεκαετίες. Που έχασε, ουσιαστικά, το στοίχημα.

Η νέα επίθεση, αυτή τη φορά στη Γερμανία, όπου αθώοι άνθρωποι πλήρωσαν και πάλι την ανεξέλεγκτη δράση των μαζικών δολοφόνων του ισλαμικού ISIS έρχεται να επιβεβαιώσει την αλήθεια που οι ευρωπαικές ηγεσίες δεν τολμούν καν να δουν κατάματα:

Ή, έστω και αυτή την ύστατη ώρα, θα στρατευτούμε από κοινού όλοι μαζί για να τελειώσουμε τους τρομοκράτες εντός κι εκτός Ευρώπης, ή αυτοί, θα τελειώσουν την ίδια την Ευρώπη – και μάλιστα, πλέον, σύντομα και με τον χειρότερο δυνατό τρόπο.

Η απόλυτα λανθασμένη πεποίθηση ότι μπορεί κανείς να τα βγάλει πέρα με αυτούς τους αδίστακτους μαζικούς εγκληματίες σε συνθήκες με τις οποίες λειτουργούν κανονικά οι δυτικές δημοκρατίες είναι η μεγάλη παγίδα στην οποία έχει πέσει σήμερα η Ευρώπη και αδυνατεί να αντιδράσει.

Η κατάσταση αυτή δεν αντιμετωπίζεται με ροδοπέταλα.

Απαιτούνται έκτακτα μέτρα – και είναι λίαν αμφίβολο εάν και αυτά θα αποδειχθούν αρκετά, αλλά, πάντως, απαιτούνται. Και πρέπει να είναι άμεσα, συντονισμένα, κοινά και χωρίς επιφυλάξεις.

Οι δυτικές δημοκρατίες φοβούνται και μόνον που το ακούν αυτό: είναι η «κληρονομιά» των δικτατοριών του Μεσοπολέμου αυτή που τις στοιχειώνει.

Όμως, την ίδια στιγμή, οι ίδιες αυτές δημοκρατίες, προβλέπουν θεσμικούς, συνήθως συνταγματικούς μηχανισμούς, οι οποίοι επιτρέπουν να ληφθούν αληθινά έκτακτα μέτρα και να αναληφθούν αντίστοιχες δράσεις.

Γιατί το προβλέπουν; Επειδή αν υπάρξει, όπως σήμερα, η ανάγκη για κάτι τέτοιο, οι δημοκρατίες θα πρέπει να το κάνουν οι ίδιες από μόνες τους, θεσμικά και πολιτειακά ορθά, προκειμένου να προστατεύσουν τις χώρες, τους λαούς, τις κοινωνίες.

Αν δεν το κάνουν, όχι μόνον τα χτυπήματα θα συνεχίζονται ανεξέλεγκτα σαν να πρόκειται για μία μορφή νέας κανονικότητας, αλλά, επιπλέον, τότε είναι που θα ξαναμπεί ο φασισμός όχι από το παράθυρο, αλλά από την πόρτα στην Ευρώπη: οι λαοί θα αντιδράσουν και θα τον φέρουν μόνοι τους, αν οι πολιτείες δεν πράξουν εκείνο που οφείλουν.

Η Ευρώπη βρίσκεται σε πόλεμο μέχρις εσχάτων.

Ή θα το αντιληφθεί το συντομότερο και θα αντιδράσει σκληρά και ανάλογα, ή θα ηττηθεί στον πόλεμο. Καθολικά: και η δημοκρατία και η ελευθερία και η ασφάλεια θα χαθούν – και φυσικά, θα χαθεί και η έννοια της «κοινής» Ευρώπης, ή, τέλος πάντων, ότι έχει απομείνει ακόμα από αυτήν. Και, όλα αυτά, θα χαθούν βίαια και θα χαθούν για χρόνια.

Πηγή "Το Βήμα"

Η ΑΓΚΥΡΑ ... !!! ΚΑΡΑΔΟΚΕΙ... ΣΤΗΝ ΘΡΑΚΗ ... !!!

Πώς η Άγκυρα χρησιμοποίησε για ακόμη μία φορά τη μειονότητα

«Είναι ο καιρός να πάρουμε στα χέρια μας τησημαία και να βγούμε στους δρόμους. Μπροστά μας βρίσκεται η 24/6, η επέτειος θανάτου του αείμνηστου ηγέτη μας. Η επέτειος και της Λωζάννης. Πλέον δεν σωπαίνουμε έναντι των πιέσεων... Ηρθε πια ο καιρός να βγούμε στις πλατείες... Ο ηγέτης μας έγινε μάρτυρας. Αν επιτρέψει ο Αλλάχ, ας γίνουμε και εμείς μάρτυρες σε αυτόν τον δρόμο».
Αυτά έλεγε στις 24 Μαΐου, περίπου 40 ημέρες πριν από την απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία, στο συνέδριο του Κόμματος Ισότητας, Ειρήνης και Φιλίας (ΚΙΕΦ - DEB), ο Μουσταφά Αλή Τσαούς που μεταφέροντας και τους χαιρετισμούς του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προέβλεψε, μιλώντας για «τουρκική μειονότητα Δυτικής Θράκης», ότι σε τρία χρόνια το δημιούργημα του Αχμέτ Σαδίκ θα είναι εντός Βουλής.

Οι εξελίξεις στην Τουρκία στρέφουν τα βλέμματα πολλών στη Θράκη, με την ελληνική κυβέρνηση να παρακολουθεί τα όσα συμβαίνουν στην περιοχή, ειδικά μετά και την προ ημερών ανοιχτή πρόκληση του ΚΙΕΦ να διοργανώσει για σήμερα, ημέρα αποκατάστασης της Δημοκρατίας στην Ελλάδα και επέτειο από τον θάνατο του Σαδίκ, διαδήλωση. Μάλιστα, στη σκιά και της υπόθεσης των οκτώ τούρκων αξιωματικών στην Αλεξανδρούπολη, οι οποίοι σύμφωνα με πληροφορίες πλέον βρίσκονται στην Καβάλα, «συναγερμός» σήμανε στις κρατικές υπηρεσίες από το κάλεσμα στους μουσουλμάνους της περιοχής για πορεία διαμαρτυρίας - ή, κατά τους διοργανωτές, πορεία διεκδίκησης δικαιωμάτων - που απηύθυνε σύνδεσμος οπαδών της Γαλατάσαραϊ στη Θράκη.

Το κείμενο που ήταν γραμμένο στα τουρκικά - αναρτήθηκε στο Facebook και μετά «κατέβηκε» - θεωρήθηκε άκρως διχαστικό, ενώ η κίνηση να συγκεντρωθούν, κατόπιν υποδείξεων κεντρικών παραγόντων της μειονότητας, την περασμένη Κυριακή στο αεροδρόμιο Αλεξανδρούπολης περίπου 300 μουσουλμάνοι, φωνάζοντας συνθήματα υπέρ της τουρκικής κυβέρνησης και του τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και υπέρ της έκδοσης των οκτώ αξιωματικών, των «προδοτών και σκυλιών», όπως τους χαρακτήριζαν, μόνο τυχαία δεν ήταν. Εσχάτως το τουρκικό προξενείο επιδεικνύει υπερδραστηριότητα, καλώντας σχεδόν καθημερινά σε συναντήσεις παράγοντες, πολιτικούς, οικονομικούς και κοινωνικούς φορείς κυρίως της μειονότητας, ενώ τακτικές είναι οι συναντήσεις του «ψευδομουφτή» Ξάνθης Αχμέτ Μετέ (υπογράφει ως «αιρετός μουφτής Ξάνθης») με τους ιμάμηδες.

Με δεδομένο ότι η Αγκυρα έχει στόχο τη συνδιοίκηση στη Θράκη, ουδείς μπορεί να προβλέψει τι μπορεί να γίνει στο μέλλον, ενώ υπάρχει ευρύτερος προβληματισμός για τα μελλούμενα και βαριά είναι η σκιά στην περιοχή από την υπόθεση των οκτώ αξιωματικών. Ουδείς δύναται να εκτιμήσει τι θα συμβεί, καθώς υπάρχει το ενδεχόμενο για συσπείρωση της τουρκικής κοινής γνώμης στο να προκληθεί ένα θερμό επεισόδιο, ενώ την ίδια στιγμή υπάρχει και η εκτίμηση ότι δεν συμφέρει την τουρκική ηγεσία σε αυτή τη φάση η εξαγωγή κρίσης και το άνοιγμα νέου μετώπου στα δυτικά.

Το ΚΙΕΦ - DEB διαδραματίζει αυτή τη στιγμή κυρίαρχο ρόλο στην περιοχή και είναι σε ανοιχτή γραμμή με το τουρκικό προξενείο, όπως λένε κεντρικοί παράγοντες της ελληνικής διοίκησης. Μετά τον θάνατο του Σαδίκ ήταν εν υπνώσει, αλλά εδώ και περίπου οκτώ χρόνια επαναδραστηριοποιήθηκε. Το κόμμα του παντουρκιστή βουλευτή Αχμέτ Σαδίκ, το οποίο λειτουργούσε ως ΜΚΟ τα τελευταία χρόνια, εκμεταλλεύθηκε την οικονομική κρίση και την απουσία του ελληνικού κράτους. Και, όπως λέει, ο κύριος λόγος της ύπαρξής του «είναι η συσπείρωση της μειονότητας, η ενίσχυση μέσω αυτού της τουρκικής επιρροής πάνω της, η συνέχιση της προσπάθειας εκτουρκισμού των άλλων εθνοτικών ομάδων (Πομάκων και Ρομά), η χειραγώγηση της εκλογικής της συμπεριφοράς, ώστε να δημιουργηθούν προϋποθέσεις όχι μόνο πληθυσμιακής αλλά και εκλογικής κυριαρχίας στην περιοχή, τόσο σε αυτοδιοικητικό όσο και σε κοινοβουλευτικό επίπεδο».

Η Αγκυρα καραδοκεί
Λόγω του γεγονότος ότι στις εκλογές του 2015 η Θράκη έμεινε χωρίς χριστιανό βουλευτή, καταστράφηκε η δίκαιη και ισόρροπη εκπροσώπηση των σύνοικων στοιχείων, αναφέρει ο κ. Στυλιανίδης στο βιβλίο του «Θράκη: Το επόμενο βήμα...» και συνεχίζει: «Η Τουρκία χρησιμοποίησε για ακόμα μια φορά τη μειονότητα. Εκμεταλλεύθηκε τα λάθη και τις επιπολαιότητες της ελληνικής πολιτείας και επιδίωξε να μετατοπίσει το θέμα από την κλασική παρέμβαση για την προστασία των μειονοτικών δικαιωμάτων σε μια νέα βάση για τη διεκδίκηση της ''Συνδιοίκησης στη Θράκη'' με τη συμμαχία ή έστω την ανοχή ευρωπαϊκών δυνάμεων ακόμα κι αν αυτές προέρχονται από αντίστοιχα μειονοτικά κόμματα». Το τελευταίο διάστημα, αν και μη βουλευτής, καθώς λόγω του εκλογικού νόμου απώλεσε την έδρα και εκκρεμεί η απόφαση του Εκλογοδικείου, ο πρώην υπουργός προσπαθεί να καλύψει κενά που παρατηρεί, κινούμενος με εθνική και όχι παραταξιακή ή κομματική γραμμή. Στο πλαίσιο αυτό προ ημερών κάλεσε σε μεγάλη σύσκεψη φορείς της περιοχής, προέδρους φορέων, επιμελητηρίων, βιομηχανιών κ.ά. για την εξεύρεση θετικών λύσεων για την περιοχή.

Για τις επαφές του, καθώς υπάρχει μείζον εθνικό θέμα, είναι ενήμερη η κυβέρνηση, καθώς και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ενώ είναι σε «ανοιχτή γραμμή» με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά, έχει επικοινωνήσει με τον υπουργό Εθνικής Αμυνας Πάνο Καμμένο, εν αντιθέσει με το κόμμα του, τη ΝΔ, καθώς δεν υπάρχει επικοινωνία με την ηγεσία, αν και ιστορικά στελέχη του κόμματος, όπως ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής και ο πρώην πρόεδρος Βαγγέλης Μεϊμαράκης, είναι ενήμερα.

Λάθη ετών

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Βήματος», τους τελευταίους μήνες η ελληνική κυβέρνηση επιδεικνύει  διαφορετική στάση και μάλιστα προχωρεί με γοργούς ρυθμούς το ζήτημα της σύστασης διακομματικής επιτροπής για τη Θράκη, πρόταση του κ. Στυλιανίδη, ώστε να χαραχθεί μια εθνική στρατηγική για την περιοχή. Επίσης άρχισαν να γίνονται κινήσεις που διορθώνουν λάθη ετών, όπως π.χ. στο θέμα των παρανηπιαγωγείων, και η Αθήνα διαπιστώνει ότι τουλάχιστον με τους τρεις από τους τέσσερις μουσουλμάνους βουλευτές δύναται να συνεννοηθεί. Ο κ. Κοτζιάς έχει συζητήσει το θέμα της διακομματικής με τον Πρωθυπουργό και ο Αλέξης Τσίπρας είναι θετικός, καθώς αυτό συνιστά μια στρατηγικής σημασίας κίνηση για να υπάρξει συντονισμός δράσης των υπουργείων και να διαμορφωθεί ένας ολοκληρωμένος και διακομματικά συμφωνημένος εθνικός σχεδιασμός προκειμένου να αποτραπούν κινήσεις του παρελθόντος που επιδείνωσαν την κατάσταση.

Στον αντίποδα, η Τουρκία - βλέποντας και τον ανταγωνισμό στην ελληνική πλευρά μεταξύ των διαφόρων υπηρεσιών, την πολυφωνία και την έλλειψη συντονισμού - παρεμβαίνει και στην εκπαίδευση και στον οικονομικό τομέα, με πιο χαρακτηριστική τη δραστηριοποίηση της Ziraat Bank, ενώ σημαντικό ρόλο διαδραματίζει ο επιχειρηματίας-εισαγωγέας της τουρκικής αγοράς, ο Λεβέντ Σαδίκ, γιος του αποθανόντος βουλευτή Αχμέτ Σαδίκ. Μάλιστα, αυτές τις ημέρες είναι προγραμματισμένο στη Θράκη συνέδριο τούρκων επιχειρηματιών, όπου πρωταγωνιστικό ρόλο έχει ο Σαδίκ, μάνατζερ της Μπασμάς Θράκης ΑΕ που δραστηριοποιείται στο εμπόριο καπνού.  

Ενδιαφέρον έχει το γεγονός ότι η τουρκική πλευρά θέλει να συστήσει και συνδικαλιστική παράταξη προκειμένου να διεκδικήσει ένα από τα δύο επιμελητήρια της Ροδόπης. Αυτό εντάσσεται στη στρατηγική της διεύρυνσης της δύναμης της μουσουλμανικής μειονότητας στην περιοχή, αφού σε κάποιους μειονοτικούς δήμους έχει την απόλυτη κυριαρχία, οι περισσότεροι περιφερειακοί σύμβουλοι σε Ροδόπη και Ξάνθη είναι μουσουλμάνοι, ενώ έχει κατοχυρώσει και τον ρυθμιστικό της ρόλο στους δήμους, όπου πληθυσμιακά κυριαρχεί το χριστιανικό στοιχείο. Πάντως οι προκλήσεις είναι συχνές, όπως πρόσφατα στην κηδεία ενός μουσουλμάνου στρατιώτη, όπου έγιναν φασαρίες, με τον ψευδομουφτή, αλλά και τον βουλευτή Ξάνθης του ΣΥΡΙΖΑ Χουσεΐν Ζεϊμπέκ. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Χ. Ζεϊμπέκ έγινε δέκτης έντονων παρατηρήσεων από υψηλόβαθμα κυβερνητικά στελέχη και του συνέστησαν να αποφεύγει κινήσεις που προκαλούν εντάσεις.



ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ


Στις εκλογές του 2015


α) Μετακινήθηκαν χιλιάδες ετεροδημότες από την Τουρκία με χρηματοδότηση από το τουρκικό κράτος.

β) Ενεργοποιήθηκαν τουρκικά κανάλια να προβάλλουν υποψηφίους που προωθούνταν.

γ) Χρηματοδοτήθηκαν δράσεις υποψηφίων και σύλλογοι που είχαν δυνατότητες παρέμβασης στο μειονοτικό εκλογικό σώμα.

δ) Παρενέβησαν μέσα στους χώρους λατρείας με «ψευδομουφτήδες».

ε) Κινητοποιήθηκε ο μηχανισμός του τουρκικού προξενείου Κομοτηνής.

Τρίτη 26 Ιουλίου 2016

ΣΟΚ !!! Ο ΦΟΡΕΑΣ ΤΟΥ AIDS !!! ... ΕΝ ΔΡΑΣΗ ... !!!

Σοκ! Ο φορέας του AIDS που πληρώνεται για να βιάζει παιδιά

Το πλέον παρανοϊκό, τουλάχιστον με τα στάνταρ του Δυτικού πολιτισμού το άτομο έχει επιλεγεί μεταξύ άλλων και για «ηθικές» του αξίες!

Μία από τις πιο αμφιλεγόμενες αφρικανικές παραδόσεις παρουσίασε o Εντ Μπάτλερ, δημοσιογράφος του BBC σε νέο άρθρο του.

Στο Μαλάουι, όπου μετέβη ο γνωστός δημοσιογράφος, επιβιώνει, παρά την εξάπλωση του Χριστιανισμού ένα αρχέγονο έθιμο, σύμφωνα με το οποίο ένας άνδρας που αποκτά το προσωνύμιο «hyena», επιλέγεται για τις πολυποίκιλες αρετές του και πληρώνεται από τις οικογένειες προκειμένου να βιάζει χήρες ή στείρες γυναίκες, καθώς και ανήλικα κορίτσια. Παρά την εξάπλωση του χριστιανισμού και του AIDS στην χώρα αυτή της Αφρικής, η παράδοση της «σεξουαλικής κάθαρσης» στα διάφορα στάδια μιας γυναίκας εδώ τουλάχιστον παραμένει ζωντανή.

Οικογένειες πληρώνουν άνδρες που έχουν επιλεγεί για τις «ηθικές» τους αξίες, οι οποίοι εν συνεχεία ουσιαστικά προβαίνουν σε βιασμούς κοριτσιών που ξεκίνησαν να έχουν έμμηνο ρύση ή γυναίκες που έχασαν τον άνδρα τους. Οι τοπικές δοξασίες αναφέρουν πως αν δεν υπακούσουν, αρρώστιες και διάφορες άλλες συμφορές θα πλήξουν ολόκληρη την κοινότητα στην οποία ζουν, εκβιάζοντας ψυχοσυναισθηματικά τις γυναίκες αυτές.

Ένας από τους «hyena» τον οποίον συνάντησε ο δημοσιογράφος είναι και ο Έρικ Αννίβα, ένας 40χρονος άνδρας που ζει κάνοντας την συγκεκριμένη εργασία για 4 με 7 δολάρια για κάθε τελετή. Παρότι είναι παντρεμένος με δύο γυναίκες, εντούτοις πληρώνεται για να συμμετάσχει σε «σεξουαλικές καθάρσεις», οι περισσότερες από τις οποίες γίνονται για το πέρασμα νεαρών κοριτσιών στην ενηλικίωση. Ο ίδιος δηλώνει περήφανος για την δουλειά του, ενώ ισχυρίζεται πως οι γυναίκες τον επιθυμούν. Όπως άλλωστε ο ίδιος ισχυρίζεται αυτού του είδους τα τελετουργικά δεν συνιστούν βιασμό.

«Οι περισσότερες με τις οποίες έχω κοιμηθεί είναι κορίτσια που πάνε σχολείο. Ορισμένα κορίτσια είναι μόλις 12 με 13 ετών, όμως τα προτιμώ μεγαλύτερα. Όλα αυτά τα κορίτσια αρέσκονται στο να με έχουν ως τον «hyena» τους. Βασικά είναι περήφανες και λένε στους άλλους ότι αυτός ο άνδρας είναι πραγματικός άνδρας, ξέρει πως να ικανοποιήσει μια γυναίκα», είπε στον Μπάτλερ που δεν έδειχνε τον ενθουσιασμό που είχε ο ίδιος.

Ωστόσο, όταν ο δημοσιογράφος του BBC είχε διαδοχικές συναντήσεις με κάποιες από τις συγκεκριμένες γυναίκες που έχουν υποστεί στο πετσί τους την συγκεκριμένη ή παραπλήσια τελετή, δήλωσαν πως δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση δική τους ελεύθερη επιλογή, αλλά το αποδέχονται όταν συμβαίνει υπό την πίεση του κοινωνικού και οικογενειακού περίγυρου καθώς και υπό τον φόβο της κοινωνικής κατακραυγής.

«Δεν μπορούσα να κάνω κάτι άλλο. Έπρεπε να το κάνω για χάρη των γονιών μου»,είπε μια νεαρή κοπέλα στον δημοσιογράφο.

Το σοκ όμως μεγενθύνεται, καθώς ο Αννίβα είναι φορέας του AIDS. Ο δημοσιογράφος του BBC το αναφέρει αυτό το δεδομένο στον Αννίβα, υποδεικνύοντάς του το γεγονός ότι ουσιαστικά δεν λειτουργεί ως ο τελετάρχης των «σεξουαλικών καθάρσεων», αλλά αντιθέτως μολύνουν ακόμα περισσότερα άτομα, εξαπλώνοντας την ασθένεια, με τον άνδρα να απαντά αόριστα ότι σύντομα πρόκειται να σταματήσει, αναφέροντας μάλλον προκλητικά πως δεν θα ήθελε να συμβεί το ίδιο στην κόρη, παρότι λίγες στιγμές νωρίτερα είχε υπερασπιστεί την δουλειά του ως «ιερό έργο».

Δευτέρα 25 Ιουλίου 2016

Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΙΡΗΝΗ !!! ΣΕ ΤΕΝΤΩΜΕΝΟ ΣΧΟΙΝΙ !!!

Φτιάχνει κλίμα το ΝΑΤΟ σχηματίζοντας μια επιθετική εικόνα της Ρωσίας στα χαρτιά...Ό βομβαρδισμός της ISIS πόνεσε αρκετά μερικούς

Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος μπορεί να ξεσπάσει σε μια νύχτα!
Νέα έκθεση ειδικών στα στρατιωτικά θέματα τονίζει ότι ο Γ΄Παγκόσμιος θα ξεσπάσει μεταξύ Ρωσίας και ΝΑΤΟκαθώς συγκεντρώνουν τις δυνάμεις του στη Βαλτική.
Οι ανησυχητικές προειδοποιήσεις έρχονται από το Antlantic Council, ένα think tank
του πρώην ειδικού συμβούλου του Υπουργού Εξωτερικών της Πολωνίας , Maciej Olex-Szczytowski και του Βρετανού Στρατηγού Richard Shirreff.
ΝΑΤΟ και Ρωσία έχουν στείλει στρατεύματα και όπλα στην περιοχή της Βαλτικής ενώ σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Star, η Ρωσία έχει αναπτύξει συστοιχίες πυραύλων στα σύνορα. Όπως εχει γράψει το OnAlert.gr η Ρωσία πιθανό να αναπτύξει προηγμένους πυραύλους με πυρηνικές δυνατότητες στο Καλίνινγκραντ μέχρι το 2019. Σύμφωνα με τους εμπειρογνώμονες η Ρωσία θα υποστηρίξει οτι αυτη κίνηση θα είναι η απάντηση στην αντι-πυραυλική άμυνα των ΗΠΑ.

Η στρατιωτική συμμαχία θα στείλει τέσσερα πολυεθνικά τάγματα στην Πολωνία και στις βαλτικές χώρες μια κίνηση που γίνεται για την ενίσχυση της άμυνας και ως ένδειξη ότι το ΝΑΤΟ είναι "έτοιμο να υπερασπιστεί οποιοδήποτε σύμμαχο" ειχε δηλώσει ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ. Η Ρωσία ειναι έτοιμη να αναπτύξει δυο μονάδες στα δυτικά και μία στο νότια για να αντισταθμίσει την αύξηση της στρατιωτικής παρουσίας του ΝΑΤΟ κοντά στα ρωσικά σύνορα. Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες ο ρώσικος στρατός θα αναπτύξει νέα ραντάρ στην Βαλτική και στην Μαύρη Θάλασσα, μια προσπάθεια για την στενή παρακολούθηση των επιχειρήσεων του ΝΑΤΟ.

Το Antlantic Council προειδοποιεί: ''Η Δύση παρεξηγεί τη Ρωσία, υποθέτοντας ότι η τελευταία θα υπακούσει στους κανόνες ακόμα και αν δεν είμαστε πρόθυμοι να τους επιβάλλουμε.'' 
Ο φόβος ειναι ότι η Ρωσία θα μπορούσε να κηρύξει πόλεμο σε μια νύχτα κατι που σημαίνει οτι θα μπορεί να απομονώσει μέλη της συμμαχίας μεσω της ταχείας ανάπτυξης στρατευμάτων.
Η έκθεση με τίτλο ‘’Arming for Deterrence‘’ (Οπλιζόμαστε για την Αποτροπή) αναφέρει ότι αυτό θα έχει "δυνητικά καταστροφικές συνέπειες για την ανατολική Πολωνία και μοιραίες συνέπειες στη Συμμαχία’’.

Τους τελευταίους μήνες η Ρωσία διεξάγει  στρατιωτικές ασκήσεις υψηλού επιπέδου και υπάρχει υποψία ότι αυτό συμβαίνει για να καλύπτονται οι πραγματικές κινήσεις των στρατευμάτων της που μπορούν να δώσουν στη Ρωσία το έναυσμα που χρειάζεται για να νικήσει το ΝΑΤΟ.

Σύμφωνα με τα πορίσματα της έκθεσης, οι ασκήσεις αυτές μπορούν να μετατραπούν σε στρατιωτικές επιχειρήσεις πολύ εύκολα στη Βαλτική και να αιφνιδιάσουν το ΝΑΤΟ.
Οι σχέσεις Δύσης - Ρωσίας επιδεινώθηκαν όταν προσφάτως ο πρόεδρος της Ρωσίας Πούτιν δήλωσε ότι θα μπορούσε να κινητοποιήσει το στρατό του για να αντιμετωπίσει τις αμερικανικές, τις βρετανικές και τις δυνάμεις του ΝΑΤΟ στη Βαλτική.

Εν τω μεταξύ Καναδοί κατάσκοποι ισχυρίζονται ότι η Ρωσία ετοιμάζεται για πόλεμο, ενώ ο πρώην ηγέτης της Σοβιετικής Ένωσης Μιχαήλ Γκορμπατσόφ εχει προειδοποίησει  οτι υπάρχει κίνδυνος το ΝΑΤΟ να εμπλακεί σε πόλεμο με τη Ρωσία .
Τέλος, η έκθεση υποστηρίζει ότι το ΝΑΤΟ ενισχύει την άμυνα στην Πολωνία, σε μια προσπάθεια να περιορίσει ρωσική επιθετικότητα .

Πηγή: unilad.co.uk
Επιμέλεια/Απόδοση: Onalert

Κυριακή 24 Ιουλίου 2016

ΕΛΕΟΣ ... !!! ΑΠΟΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΗΣ ΒΛΑΣΦΗΜΙΑΣ !!!

Μπορείτε ελεύθερα να καθυβρίζετε … Χριστό και Παναγία ... !!!

Αποποινικοποιείται το έγκλημα της βλασφημίας – Το Υπουργείο Δικαιοσύνης αναθεωρεί τον Ποινικό Κώδικα – Όμως όποιος υβρίζει τον Αλλάχ, τον σφάζουν οι Μουσουλμάνοι – Γιατί σιωπά η Εκκλησία της Ελλάδος; 
Παράλληλα με τις προσπάθειες για την αντιμετώπιση του ρατσισμού και της ρητορικής του μίσους, η Πολιτεία οφείλει να λαμβάνει μέτρα για την πλήρη κατοχύρωση της ελευθερίας της έκφρασης, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Δικαιοσύνης.
Ακόμη, το υπουργείο Δικαιοσύνης γνωστοποιεί πως η αποποινικοποίηση του εγκλήματος της βλασφημίας έχει τεθεί υπό την κρίση της νομοπαρασκευαστικής επιτροπής για την αναθεώρηση του Ποινικού Κώδικα.
Επίσης, τη θέση αυτή θα εκφράσει προσεχώς, και κατά την εξέταση της χώρας μας από την επιτροπή των Ηνωμένων Εθνών για την εξάλειψη των φυλετικών διακρίσεων (3 – 4 Αυγούστου στη Γενεύη).
Σύμφωνα με το άρθρο 198 του Ποινικού Κώδικα, για το έγκλημα της «κακόβουλης βλασφημίας», με  φυλάκιση μέχρι δύο ετών τιμωρείται όποιος δημόσια και κακόβουλα βρίζει με οποιονδήποτε τρόπο το Θεό.
Όποιος, εκτός από την περίπτωση της παραγράφου 1, εκδηλώνει δημόσια με βλασφημία έλλειψη σεβασμού προς τα θεία, τιμωρείται με κράτηση έως έξι μήνες ή με πρόστιμο έως τρεις χιλιάδες (3.000) ευρώ.

Παρασκευή 22 Ιουλίου 2016

ΣΕ ΕΠΙΦΥΛΑΚΗ !!! ΟΙ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ !!! ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ !!!


Σε επιφυλακή οι Ένοπλες Δυνάμεις

ploia-aigaio
Σε επιφυλακή και κατάσταση αυξημένης επιτήρησης σε όλη τη θαλάσσια περιοχή των Δωδεκανήσων βρίσκονται οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, καθώς από τη γειτονική χώρα μεταδίδεται ότι Τούρκοι κομάντος από τη μοίρα καταδρομών που επιχείρησε να συλλάβει τον Ταγίπ Ερντογάν επιχειρούν να διαπεραιωθούν σε κάποιο από τα ελληνικά νησιά.
Χθες το απόγευμα, έγινε σύσκεψη στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, προκειμένου να εκτιμηθεί η κατάσταση και να ληφθούν τα αναγκαία μέτρα. Στη σύσκεψη μετείχαν ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος και οι αναπληρωτές υπουργοί Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας, Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας και Ναυτιλίας – Νησιωτικής Πολιτικής Θοδωρής Δρίτσας. Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τοπικές πηγές, έντονη κινητικότητα υπήρχε χθες από νωρίς στην περιοχή της Μαρμαρίδας, απέναντι από τη Ρόδο. Πληροφορίες από την τουρκική εφημερίδα «Χουριέτ» ανέφεραν ότι μια μοίρα καταδρομέων που επιχείρησαν εναντίον του Τούρκου προέδρου Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν το βράδυ της περασμένης Παρασκευής επιχειρούσε να κινηθεί με πλωτά μέσα προς την Ελλάδα. Οι τουρκικές δυνάμεις επιχειρούσαν να τους εντοπίσουν, διεξάγοντας εκτεταμένες έρευνες στα τουρκικά παράλια στο Αιγαίο και συγκεκριμένα στο Μπόζμπουρουν που βρίσκεται απέναντι από τη Σύμη.
Την ίδια ώρα, κατευθύνθηκαν στην περιοχή για έλεγχο πλωτά μέσα του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού και του Λιμενικού, ενώ περιπολίες πραγματοποιούσε ένα Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας που απογειώθηκε από τη Ρόδο. Το απόγευμα, κοντά στη Σύμη, αλλά εντός των τουρκικών χωρικών υδάτων εντοπίσθηκαν φουσκωτά σκάφη, τα οποία παρακολουθούνταν από σκάφη του Πολεμικού Ναυτικού μας. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, οι ελληνικές δυνάμεις ελέγχουν κάθετι που εισέρχεται στον ελληνικό χώρο, ενώ σε κατάσταση επιφυλακής έχει τεθεί και η ΕΛ.ΑΣ.
Στην Καβάλα οι οκτώ Τούρκοι αξιωματικοί
Εν τω μεταξύ, στην Καβάλα μεταφέρθηκαν χθες τα ξημερώματα οι οκτώ Τούρκοι στρατιωτικοί, οι οποίοι έχουν ζητήσει πολιτικό άσυλο στη χώρα μας. Σύμφωνα με πληροφορίες από τοπικά Μέσα Ενημέρωσης, η μεταφορά τους από τις Φέρες του Έβρου έγινε για λόγους ασφαλείας, καθώς στη διάρκεια της παρουσίασής τους στο Μονομελές Αυτόφωρο της Αλεξανδρούπολης, άτομα που μιλούσαν τουρκικά και φέρονται να είναι μέλη της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης επιτέθηκαν στους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς, απειλώντας τους που αυτομόλησαν στην Ελλάδα.
Οι οκτώ στρατιωτικοί, μετά την προθεσμία που έλαβαν, πρόκειται να δικαστούν σήμερα για την παράνομη είσοδό τους στη χώρα μας, ενώ τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ξεκινήσουν και οι απαραίτητες συνεντεύξεις στην Υπηρεσία Ασύλου, για να προχωρήσει η διαδικασία μετά την αίτηση που έχουν υποβάλει για να τους χορηγηθεί πολιτικό άσυλο.
Μέσω των δικηγόρων τους και οι οκτώ επιμένουν να αρνούνται κάθε συμμετοχή τους στο πραξικόπημα, ενώ αποκρούουν εντόνως και τις αιτιάσεις της Άγκυρας και τουρικών ΜΜΕ ότι μετείχαν στην ομάδα που επιχείρησε να συλλάβει τον Ταγίπ Ερντογάν στη Μαρμαρίδα.
Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, οι Τούρκοι αξιωματικοί φρόντισαν, πριν προσγειωθούν στην Αλεξανδρούπολη, να κάνουν όλες τις απαραίτητες κινήσεις που προβλέπονται από τους στρατιωτικούς κανονισμούς και εξαφάνισαν οπλισμό, ηλεκτρονικά συστήματα, σχέδιο πτήσης, στρατιωτικούς χάρτες, manual book και οτιδήποτε άλλο σχετικό με την επιχειρησιακή ικανότητα και αποστολή του ελικοπτέρου. Επίσης, αφαίρεσαν κάθε διακριτικό από τις στολές τους.
Από την έρευνα, πάντως, στα κινητά τηλέφωνά τους βρέθηκαν αναζητήσεις στο Διαδίκτυο για το τι συνέβαινε στην Κωνσταντινούπολη τις ώρες του πραξικοπήματος, ενώ είχαν δει μέσω Ίντερνετ και την εμφάνιση, μέσω facetime, του Ερντογάν στο CNN Turk.

Χθες, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ -και καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου- Κώστας Χρυσόγονος, δήλωσε ότι «με βάση την Ευρωπαϊκή Σύμβαση των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) και τη νομολογία του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου δεν δικαιούμεθα να εκδώσουμε σε τρίτη χώρα πρόσωπα, τα οποία έχουν ζητήσει άσυλο στην Ελλάδα, εάν τα πρόσωπα αυτά κινδυνεύουν, είτε να υποστούν βασανιστήρια ή άλλη εξευτελιστική μεταχείριση είτε να υποστούν την ποινή του θανάτου». (Πρακτορείο 104,9 fm).
Ευρεία σύσκεψη στο ΥΠΕΞ
Οι εξελίξεις στην Τουρκία, μετά την απόπειρα πραξικοπήματος την περασμένη Παρασκευή, και το νέο σκηνικό που διαμορφώνεται στη γειτονική χώρα και στην ευρύτερη περιοχή εξετάστηκαν σε συνάντηση εργασίας που συγκάλεσε χθες ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς (φωτογραφία), με πανεπιστημιακούς, γνώστες των θεμάτων αυτών.
Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, στην ευρεία σύσκεψη, όπου συμμετείχαν ειδικοί αναλυτές και επιφανή μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας, με τους οποίους το υπουργείο Εξωτερικών είναι σε διαρκή επαφή, έγινε ανταλλαγή απόψεων για τις εξελίξεις στην Τουρκία και το νέο περιβάλλον ασφαλείας στην περιοχή.  Εξάλλου, ο κ. Κοτζιάς, σε συνέχεια σειράς συσκέψεων για τα αποτελέσματα του βρετανικού δημοψηφίσματος, αποφάσισε τη συγκρότηση Ειδικής Συντονιστικής Διυπουργικής Επιτροπής, αλλά και Ομάδας Εργασίας για τη μελέτη των επιπτώσεων του Brexit.

http://www.viadiplomacy.gr/se-epifilaki-enoples-dinamis/

ΣΙΩΠΗΡΗ !!! ... ΑΛΩΣΗ ... !!!

Ένα νέο βιβλίο για το Δημογραφικό και το Μεταναστευτικό πρόβλημα της Ελλάδας 

Κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις Πραγματεία το νέο βιβλίο του Α. Λαυρέντζου Σιωπηρή Άλωση, το οποίο για πρώτη φορά αναλύει συνδυαστικά τα δύο μείζονα ελληνικά ζητήματα: την επερχόμενη δημογραφική κατάρρευση του ελληνικού πληθυσμού και τις συνέπειες που θα έχει η μεταναστευτική πλημμυρίδα που στο εξής θα καταφθάνει στην Ευρώπη από την Ασία και από την Αφρική.

Μέσα από τις σελίδες του βιβλίου ο αναγνώστης θα κατανοήσει γιατί ο ελληνικός πληθυσμός έχει ήδη εισέλθει σε μια δραματική πορεία συρρίκνωσης και θα μάθει ποιό θα είναι είναι το μέγεθος και η ηλιακή του σύνθεση το 2050 (πρόβλεψη Eurostat)... Ακόμη θα απαντήσει σε ερωτήματα όπως: Γιατί την τελευταία 25ετία η Βουλγαρία σβήνει δημογραφικά αποτελώντας μια δραματική προειδοποίηση για την Ελλάδα; Πώς η Τουρκία έκανε μεταπολεμικά έναν δημογραφικό άθλο, μετατρεπόμενη σε έναν πληθυσμιακό γίγαντα; Πότε και πού σταματά η αύξηση του πληθυσμού της και γιατί οι Κούρδοι αποτελούν μια ωρολογιακή δημογραφική βόμβα στο εσωτερικό της; Τί συμβάνει με τους αλβανικούς πληθυσμούς και τί θα σημάνει ενδεχόμενη δημιουργία της Μεγάλης Αλβανίας;...

Παράλληλα, ο αναγνώστης θα συνειδητοποιήσει, γιατί η δημογραφική συρρίκνωση της Ευρώπης, η πληθυσμιακή έκρηξη στον τρίτο κόσμο και οι επερχόμενες κλιματικές αλλαγές θα δημιουργήσουν μια μεταναστευτική πλημμυρίδα διαρκείας... Τί σημαίνει άραγε αυτό για την Ελλάδα; Τί κινδύνους αλλά και τί ευκαιρίες μπορεί να κρύβει; Ποιά ήταν τα χαρακτηριστικά των μεταναστευτικών ροών που δέχτηκε τα τελευταία 25 χρόνια η Ελλάδα και τί ακριβώς συνέβη το 2015; Υπό ποιές προϋποθέσεις η μετανάστευση είναι ωφέλιμη και γιατί αν αφεθεί ανεξέλεγκτη θα οδηγήσει την Ελλάδα σε μια «λιβανοποίηση» και τη νεοελληνική κοινωνία στο τέλος της, όπως την γνωρίσαμε τους δύο τελευταίους αιώνες;

Το βιβλίο ολοκληρώνεται με μια πλήρη εισήγηση για μια Ελληνική Πληθυσμιακή Στρατηγική, στην οποία διατυπώνονται προτάσεις για την ανάσχεση της δημογραφικής κατάρρευσης του ελληνικού πληθυσμού και για τον έλεγχο-αξιοποίηση των μεταναστευτικών ροών...

Η Σιωπηρή Άλωση είναι ένα εξαιρετικά χρήσιμο και ενδιαφέρον βιβλίο, το οποίο αποτελεί μια τοιχογραφία των επερχόμενων πληθυσμιακών μεταβολών στην Ελλάδα και στην ευρύτερη περιοχή, αλλά και των γεωπολιτικών ανακατατάξεων που αυτές θα επιφέρουν... 

_____________________________

Ο Αναστάσιος Λαυρέντζος κατέχει διπλώματα μεταπτυχιακής ειδίκευσης (MSc) στα Οικονομικά Μαθηματικά (Οικονομικό Παν/μιο Αθηνών) και στη Θεωρητική Φυσική (Παν/μιο Κρήτης). Έχει πτυχίο Φυσικής (Παν/μιο Αθηνών). Έχει εργαστεί ως διευθυντικό στέλεχος στον τομέα Διαχείρισης Κινδύνων σε μεγάλους ελληνικούς χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς και στο πλαίσιο αυτό έχει επισκεφτεί πολλές βαλκανικές χώρες (Τουρκία, Βουλγαρία, Ρουμανία, Σερβία). Στο παρελθόν έχει συνεργαστεί με τις Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης ως επιστημονικός επιμελητής. Διδάσκει Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Οικονομικό Παν/μιο Αθηνών. Αρθρογραφεί τακτικά για την οικονομία και τα εθνικά θέματα σε ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα. Έχει γράψει το βιβλίο «Η Θράκη στο μεταίχμιο». Η αρθρογραφία του είναι συγκεντρωμένη στο προσωπικό του ιστολόγιο enausis.blogspot.gr.