Σελίδες

Σάββατο 21 Ιουλίου 2012

Η ΔΙΑΚΟΠΗ ΤΗΣ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑΣ ΤΩΝ ΙΕΡΕΩΝ !!! ΥΠΟΚΡΥΠΤΕΙ ΠΟΛΛΑ ΔΕΙΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΘΝΟΣ !!!


Τι κρύβεται πίσω από τα σενάρια διακοπής της μισθοδοσίας των ιερέων;

Πριν από έναν σχεδόν χρόνο από τις στήλες αυτές της εφημερίδας «Σ.Ο.» είχαμε αποκαλύψει τα μυστικά σχέδια της εν Ελλάδι Μασωνίας αλλά και των γνωστών οίκων της ανομίας που δρουν στην αλλοδαπή να διασπάσουν την μητρική σχέση που διατηρεί κάθε Έλληνας με την Ορθόδοξη Εκκλησία.
 Μύχια επιδίωξη τους ήταν να μεθοδεύσουν αντιπαράθεση μεταξύ κλήρου και λαού ώστε να διαρρήξουν την ευεργετική για το λαό και το Έθνος ολάκερο σχέση. Τότε ε΄πιχαμε κρούσει τον κώδωνα κινδύνου αλλά ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος ως είθισται σφύριζε αδιάφορα...
Πίστευε στη υποτιθέμενη φιλία που διατηρούσε με τον τότε πρωθυπουργό και κύριο υπεύθυνο της σημερινής κρίσης Γ. Παπανδρέου. Ο χρόνος όμως τον διέψευσε. Πίστευε πως ο διάλογος με την Πολιτεία θα βοηθούσε ώστε να επαληθευτούν τα όσα έλεγε τον Σεπτέμβριο του 2008 περί μυστικής συμφωνίας ο τέως υπουργός του ΠΑΣΟΚ Νικ. Σηφουνάκης περί ειρηνικού διαχωρισμού των σχέσεων συναλληλίας Εκκλησίας και Πολιτείας. Δεν είχε προβλέψει την σχεδιασμένη σύγκρουση... Και γι’ αυτό σήμερα τρέχει να απολογηθεί με επιστολές και συνεντεύξεις. Η Πολιτεία όμως τον Αρχιεπίσκοπο μας τον εκλαμβάνει ως βουβό, γιατί εκείνος επέλεξε έτσι να τον αντιλαμβάνονται. Οι επιστολές ενός βουβού μέχρι τώρα Προκαθημένου νομίζετε καλοί μου άνθρωποι ότι θα θορυβήσουν τους κυβερνώντες. Μάλλον όχι. Δεν θα ιδρώσει το αυτί τους και θα υλοποιήσουν το σχέδιό τους απομακρύνοντας από το Δημόσιο έστω και σταδιακά τους 10000 περίπου ιερείς, για να ευχαριστήσουν τις σκοτεινές στοές και τους οίκους τύπου Μπίλντεμπργκ που δουλικά υπηρετούν.
Θεωρούμε σκόπιμο να παρουσιάσουμε τα κείμενα που δημοσιεύσαμε στο τεύχος Σεπτεμβρίου 2011 προκειμένου να αναδείξουμε και την ασυνέπεια του γ.γ. Θρησκευμάτων κ. Καλαντζή, ο οποίος αν και τότε το είχε προτείνει τώρα νίπτει ως Πόντιος Πιλάτος τας χείρας του... Κρίνουμε σκόπιμο να παρουσιάσουμε τα δημοσιεύματα του Σ. Ο. για να κατανοήσετε τι ακριβώς διαδραματίζεται με θύμα τον Έλληνα Ορθόδοξο παπά!
 Τα δημοσιεύματα
Στον αέρα η μισθοδοσία των ιερέων!
Η κυβέρνηση ζητά εμμέσως από την Εκκλησία να αναλάβει το 50% της μισθοδοσίας του κλήρου
Τι δήλωσε ο γ.γ. Θρησκευμάτων κ. Καλαντζής
Ανοικτή επιστολή του π. Χαράλαμπου Μπισλάνη προς τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και την Ιερά Σύνοδο
Με τη γνωστή πλέον δικαιολογία ότι αποτελεί πρόταση της τρόϊκας η κυβέρνηση ανοικτά και απροκάλυπτα ζητά από την Εκκλησία της Ελλάδος να αναλάβει κατά το ήμισυ τη μισθοδοσία του ιερού κλήρου!!! Σε αντίθεση λοιπόν με τις κατά καιρούς δεσμεύσεις της προς τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και την Ιερά Σύνοδο, μέσω του φίλα προσκείμενου προς αυτήν ημερήσιου τύπου, διατύπωσε ανοικτά την πρόταση, την οποία εμμέσως είχε διατυπώσει προηγουμένως και ο γ.γ. Θρησκευμάτων κ. Καλαντζής! Και όλα αυτά συμβαίνουν τη στιγμή που ο μονίμως απών από τα κοινωνικά και εκκλησιαστικά δρώμενα Προκαθήμενος της Εκκλησίας μας είχε ενημερώσει τον ίδιο τον πρωθυπουργό και επιστήθιο προσωπικό του φίλο Γ. Παπανδρέου αλλά και τον υπουργό Οικονομικών Ευάγγ. Βενιζέλο για την οικτρή οικονομική κατάσταση που επικρατεί στην Οικονομική Υπηρεσία της Ιεράς Συνόδου και την απέλπιδα προσπάθεια που καταβάλλεται να μην κηρυχθεί σε καθεστώς πτώχευσης!
Η έμμεση διατύπωση επί του παρόντος του κυβερνητικού αιτήματος αποσκοπεί κυρίως στην καταγραφή των αντιδράσεων από την Ιεραρχία, η οποία θα συνεδριάσει στις αρχές Οκτωβρίου αλλά και από τους ίδιους τους ιερείς. Βέβαια από την κυβέρνηση εάν παραστεί ανάγκη θα υπάρξει διάψευση.
Εν συνέχεια αναμένεται κατά την γκεμπελική πλέον πρακτική της η κυβέρνηση να προκαλέσει ρήξεις ανάμεσα στον ελληνικό λαό και τους ιερείς, ώστε να εφαρμόσει πλήρως το εδώ και καιρό σχέδιό της! Και όλα αυτά συμβαίνουν την ώρα που παρατηρείται εμφανώς η απουσία του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου.
Απουσία που δημιουργείται από την επιλογή μίας λανθασμένης πολιτικής χαμηλών τόνων η οποία συνοδεύεται από μια ένοχη σιωπή σε πολλά δυστυχώς πνευματικού περιεχομένου ζητήματα, όπως λ. χ. αυτό της καταδίκης της ομοφυλοφιλίας... Γιατί δεν μπορείς να σιωπάς ως πνευματικός ηγέτης ενώπιον του εγκλήματος που γίνεται στο λαό σου και απλώς να προτιμάς να διασώσεις αυτούς που καταπλακώνουν τα συντρίμμια που η πολιτική της προκαλεί. Και αν αδυνατείς και δεν μπορείς να ορθώσεις το ανάστημα λόγω χαρακτήρα ως θρησκευτικός ηγέτης, αν δεν μπορείς να πάρεις στους ώμους σου ως άλλος Μωϋσής το λαό σου δίδοντας την έλπίδα Χριστού ως μοναδική διέξοδο και σωτηρία τότε το μόνο που απομένει είναι να αφήσεις να το πράξει αυτό κάποιος πιο ικανότερος... και να αποσυρθείς στη Μονή της μετανοίας σου!
Σελ 18, 4-7, 22-23
Εξετάζεται το ενδεχόμενο διακοπής της μισθοδοσίας του ιερού κλήρου
«Η Εκκλησία πληρώνει όσα προβλέπουν οι νόμοι. Είναι εντελώς διαφορετικό να πεις «φορολογώ τους χώρους λατρείας» από το να πεις στην Εκκλησία, «το Έθνος χρειάζεται βοήθεια, αναλάβετε προσωρινά ένα μέρος των δαπανών σας που σήμερα επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό... Αν κριθεί ότι χρειάζεται να συνεισφέρει περισσότερο γιατί οι συνθήκες είναι εξαιρετικές, αυτό μπορεί να γίνει με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους αλλά είναι θέμα άλλης συζήτησης». Αυτά μεταξύ άλλων υποστήριξε σε συνέντευξη που παραχώρησε στον εκκλησιαστικό συντάκτη Νικ. Παπαχρήστου ο γ.γ. Θρησκευμάτων κ. Καλαντζής.
Σε κάποια άλλη χρονική περίοδο θα μπορούσαν τα ανωτέρω να αποτελούν προσωπικές αμιγώς απόψεις και προθέσεις. Όμως με βάση τη σημερινή κατάσταση και τις διακηρύξεις περί απολύσεων και εργασιακής εφεδρείας στο Δημόσιο Τομέα τα λεγόμενα του πιστεύουμε πως έχουν ιδιαίτερη βαρύτητα. Και αυτό γιατί ο γ.γ. Θρησκευμάτων εκλαμβάνεται ως ο κρίκος σήμερα μεταξύ Εκκλησίας και Πολιτείας.
Ως εκ τούτου δεν είναι τυχαίο να ζητά εμμέσως από την Εκκλησία να αναλάβει μέρος των δαπανών της που επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό! Αν εξετάσουμε μάλιστα ποιές δαπάνες τον βαρύνουν θα διαπιστώσουμε ότι η κύρια δαπάνη είναι η μισθοδοσία! Γιατί δεν πιστεύουμε πως ο κ. Καλαντζής θα εννοεί το κονδύλιο που δίνεται προς τον Καθεδρικό Ναό της Μητροπόλεως Αθηνών. Με λίγα λόγια θέτει επισήμως για πρώτη φορά το θέμα της ανάληψης από την Εκκλησία της μισθοδοσίας και συνταξιοδότησης του ιερού κλήρου. Θέμα που μακάρι να διαψευστούμε θα κληθεί να αντιμετωπίσει η Εκκλησία αν τα ηνία της χώρας συνεχίσει να τα κρατά η παρούσα κυβέρνηση.
Μάλιστα πληροφορίες αναφέρουν ότι με δεδομένα τα οικονομικά αδιέξοδα και την πιθανή χρεοκοπία στα μέσα Οκτωβρίου η κυβέρνηση θα προτείνει στην Εκκλησία να μοιραστούν από κοινού 50% το βάρος της δαπάνης που αφορά τη μισθοδοσία του ιερού κλήρου. Και με τη βοήθεια του τύπου θα την εξαναγκάσουν αρχικά να αναλάβει προσωρινά ένα μικρό μέρος της δαπάνης, το οποίο τμηματικά και μέχρι το 2015 θα αυξάνουν έτσι ώστε η Εκκλησία να αναλάβει εξ ολοκλήρου τη μισθοδοσία των λειτουργών και των στελεχών της στο πλαίσιο ενός προσυμφωνημένου επικείμενου χωρισμού στις σχέσεις Εκκλησίας -Πολιτείας. Το ζήτημα ωστόσο, που γεννάται είναι αν θα είναι προετοιμασμένη η εκκλησιαστική ηγεσία να ανταποκριθεί η θα σηκώσει τα χέρια προκαλώντας σοβαρά προβλήματα στο χριστεπώνυμο ποίμνιο! Η δραστική μείωση άλλωστε των χειροτονιών προμηνύει και τα υπόλοιπα που φαίνεται επί του παρόντος να αποτελούν σχέδια επί χάρτου που αναμένουν την κατάλληλη ευκαιρία για να εφαρμοστούν...

Συντάκτης: ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΜΑΚΡΗΣ
Πηγή: ΣΤΥΛΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΙΟΥΛΙΟΣ-ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2012